Translate

marți, 15 decembrie 2009

Asistentii sociali si " monitorizarea"

Sume uriase se cheltuiesc pentru ocrotirea minorilor. Pacat ca de acesti bani nu beneficiaza chiar cei carora le sunt destinati banii: copiii.
O parte din fonduri se dau pentru salariile asistentilor sociali de pe raza comunelor si oraselor. Ce fac acesti asistenti sociali? Greu de spus!
Cand presa ia in vizor cazul unui copil care traieste in conditii greu de imaginat asistentul spune ca monitoriza de multa vreme cazul respectiv, ca urmarea situatia scolara a copilului ( hilar,nu? Copilul avea obligatia sa mearga la scoala, sa invete!), ca intentiona sa-l duca pe micut intr-un centru de plasament...
Chiar nu inteleg: stia de caz de mult timp, vedea cum copilul nu are ce manca, traieste in frig, nu e imbracat, nu e spalat, e plin de paraziti, e batut, trimis la cersit de parintii alcoolici si el"monitoriza" si "intentiona" de mult timp!
Uneori "monitorizarea" dureaza ani de zile.
Daca acel caz nu iese la iveala, asistentul isi ia linistit salariul, iar copilul isi duce zilele de azi pe maine.
Pe asistenti cine ii "monitorizeaza"?
Scuze celor care mai au si suflet, desi din cate cunosc sunt foarte putini!

12 comentarii:

  1. nimeni nu monitorizeaza asistentii..draga marada
    nimeni..eu ma lupt cu morile de vant..am renuntat la ideea ca ar putea sa-si faca treaba-uman...si corect...o seara plina de zambete daca poti..draga mea

    RăspundețiȘtergere
  2. Bani către asistenţii sociali, care chiar nu fac nimic (precizez: nu generalizez, mă refer strict la cei care dau rasol muncii pe care o au de făcut !), bani către asistenţii maternali... bani care, păcat, la copii nu ajung !

    RăspundețiȘtergere
  3. Cata dreptate aveti. Sunt oameni care iau banii degeaba si asistentii maternali si asistentii sociali. Eu ii invinovatesc ma ales pe asistentii sociali care ar trebui sa mearga pe teren si sa verifice cum stau lucrurile, sa se implice, altfel de ce si-au ales aceasta meserie??? Aaa, doar ca sa aiba o facultate... Cam acelasi lucru se intampla (din nou, nu generalizez) cu multi dintre psihopedagogii din scoli. Dar in fine, sa nu ma intind... Si vinovati mai sunt si cei care ii au in subordine pe asistentii sociali. Eu i-as da afara, dar probabil ca au fost angajati prin pile si relatii majoritatea. Si atunci de... cum sa-i dai afara.

    RăspundețiȘtergere
  4. nakudo - iti vine sa-i ...Doamne, iarta-ma!

    RăspundețiȘtergere
  5. Lili - cel putin asistentii maternali mai au grija cum-necum de cate un copil.
    Ceilalti au grija doar de ei!

    RăspundețiȘtergere
  6. Alina - unii n-au nici o facultate, sunt pusi acolo, dupa cum spui si tu, prin pile.
    Pacat de bietii copilasi!
    Am scris pe blog despre aceste persoane pentru ca am auzit de trei copilasi care au trait intr-o mizerie crunta langa o mama betiva, care a fost ucisa sub privirile lor de concubin. Toata situatia lor era cunoscuta si "monitorizata", dupa spusele lui, de catre asistentul maternal!

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu zic asa : trebuie sa ai vocatie, ca sa fii asistent social. Mai trebuie sa ai constiinta morala, putina frica de Dumnezeu, empatie, un puternic simt al datoriei si dragoste multa. Complicat... foarte complicat !

    RăspundețiȘtergere
  8. Leo - mult prea complicat atunci cand omul vrea doar bani!

    RăspundețiȘtergere
  9. asta e adevarul iti vine sa-i...marada..eu o si fac...macar ma descarc...ha-ha..imbratisare sincera

    RăspundețiȘtergere
  10. Marada, scumpa mea,In l990 un austriac-neamt(nascut si lucrat in Austria,traia la batrinete in Germania) mi-a explicat un pic cum e cu disciplina neamtului.Nu-s ei nascuti atit de corecti cum se stie.Ca sa nu fie atinsi la buzunare (adica frica de legi- la ei exista asemenea legi - ).Asa ca ,un pic de suflet+bunatate+frica de Dumnezeu(in primul rind)+ frica de lege ar face ordine si la noi.

    RăspundețiȘtergere
  11. Cred ca toate cele enumerate de tine sunt importante si daca primele nu exista frica de lege ar trebui sa le suplineasca macar in parte.
    Dar de unde legi?

    RăspundețiȘtergere
  12. Majoritatea asistentilor maternali sunt persoane dornice de a avea un salariu si o pensie. Nu au nimic în comun cu copii. Cunosc câtiva. De multe ori iau copii ca sa aiba slugi la casa.

    Pe lânga asta, de multe ori nici nu le vine bruma aceea de salariu, ca nu sunt fonduri, si trebuie sa-i tina din buzunarul lor.

    Într-o tara ca a noastra, unde banii merg doar pe prostii nu te poti astepta la un sistem de protectie a copilului. Unde sa-i duci. Orfelinatele, polulate de hrapareti. Sa dai amenzi unor parinti, si asa prea saraci? Iei putinul de la gura copiilor.

    Am cunoscut copilasi exploatati, traiau din cersit. Câstigau foarte bine. Nu mergeau la scoala, pentru ca nu aveau timp. Îsi lasau sacosele la mine în magazin. Mama lor plecase, tatal traia cu alta, puturoasa, si ei pe strada. Asta pâna erau micuti, apoi???

    RăspundețiȘtergere

Premiu de la Elena Marin - Alexe

Premiu de la Elena Marin - Alexe
Multumesc mult!

Premiu de la Geanina

Premiu de la Geanina
Multumesc frumos! Si eu il daruiesc tuturor celor care intra pe blogul meu. La multi ani!