Translate

joi, 14 ianuarie 2010

O femeie responsabila

La scoala noastra nu se inghesuie tiganii, nu pentru ca am fi noi mai intoleranti, ci fiindca locuiesc in alte cartiere si au scoli in apropiere sau pentru ca nu se prea le place invatatura si nu urmeaza nicio scoala.
Anul acesta la clasa I a fost inscris si un copil din aceasta etnie.
Din motive obiective invatatoarea clasei s-a schimbat din ianuarie si in locul ei a venit o alta colega.
Azi ne-a povestit ca a venit mama copilului respectiv la scoala si a intrebat-o ce note (nu stia de calificative) are fiul ei. Invatatoarea, intrigata, a intrebat-o de ce nu se uita in caiet, ca acolo sunt trecute toate calificativele. Mama i-a raspuns cu nonsalanta: "Da' ce, doamna, crezi ca eu stiu sa citesc?"
Lasand la o parte situatia 'simpatica" in care s-a aflat colega, nu pot sa nu admir dorinta acestei femei analfabeta de a-si da copilul la scoala si de a se interesa de situatia lui.
Daca si ceilalti din aceasta etnie ar proceda la fel, ar fi grozav.
Sa speram ca se vor molipsi si altii de la doamna respectiva! (o numesc doamna pentru ca merita!)

Un comentariu:

  1. marada.Cantand muzica populara am fost si am ramas prietena cu multi tigani lautari si cu familiile lor.Sunt printre ei oameni de mare calitate morala...o faza hazlie:Nu eram casatorita inca si ma plimbam "pe centru" cu viitorul sot.La fiecare pas eram salutata de diferite cunostinte printre care si tigani.Viitorul sot m-a intrebat:Pe tine toti tiganii te cunosc?...I-am zis ca nu toti,dar cand un tigan te saluta,atunci e de bine.Ei nu saluta pe cine nu merita!

    RăspundețiȘtergere

Premiu de la Elena Marin - Alexe

Premiu de la Elena Marin - Alexe
Multumesc mult!

Premiu de la Geanina

Premiu de la Geanina
Multumesc frumos! Si eu il daruiesc tuturor celor care intra pe blogul meu. La multi ani!