Translate

joi, 6 august 2009

Religia

Am citit pe didactic ca la o scoala s-a hotarat (pentru a nu reduce postul unui invatator) ca religia sa fie predata de invatatori fara a fi platiţi. Ma gandesc ca va trebui, vrând-nevrand, sa invatam si religie. Personal, chiar va trebui sa invat, fiindca nu am prea multe cunostinte in domeniu.Ce ziceţi?

5 comentarii:

  1. asta e motiv de bucurie nu de intristare...pentru invatatori...dar oare e corect pentru copil?!...un parinte crestin, cred ca prefera alt a persoana la catedra

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca nu e corect nici pentru elevi, nici pentru invatatori daca se va proceda asa si in cazurile in care efectivul de elevi este complet. Primii nu vor avea in fata un specialist care sa le raspunda in cunostinta de cauza la toate intrebarile, iar invatatorii vor mai face o ora fara sa fie platiti. De fapt programul invatatorilor se va mari cu mai mult de o ora, tinand cont ca pentru o materie trebuie sa te pregatesti, sa aduci materiale. Pentru invatatorii din situatia de mai sus e bine ca au reusit sa-si pastreze posturile.

    RăspundețiȘtergere
  3. Pentru învăţători sigur nu este corect !
    Normarea muncii lor "cu postul", nu cu ora, nu a fost corectă niciodată; acum se oferă ocazia să le mai încarce munca, dându-le sarcini în plus.

    RăspundețiȘtergere
  4. Marada, religia nu se invata , se traieste!
    Religie inseamna relegarea legaturii intre om si dumnezeu, care candva a fost rupta.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ma refeream la obiectul de invatamant, Religie, nu la convingerile si sentimentele fiecaruia. Una este sa crezi in Dumnezeu si sa incerci sa faci voia lui si alta este sa predai un obiect cum este Religia si sa le explici copiilor lucruri pe care nici tu nu le stii.
    Am citit de multe ori intr-o carte de rugaciuni stihul: "Asculta fiica si vezi si pleaca urechea ta si uita pe poporul tau si casa parintelui tau." M-am tot intrebat de ce Sfanta Fecioara trebuie sa ne uite pe noi. Anul acesta am profitat ca la clasa am avut un preot mai permisiv, mai apropiat si l-am intrebat. Raspunsul a fost(pe scurt) ca Maica Domnului a fost dusa la templu si a fost inchinata Domnului. Deci acest stih, am inteles eu acum, ca nu ii cere Sfintei sa ne uite. Ma feream chiar sa-l citesc inainte de a afla explicatia. Deci, cum as preda eu religia, eu care am atatea lucruri neclare, chiar daca ma straduiesc sa fiu o buna crestina?

    RăspundețiȘtergere

Premiu de la Elena Marin - Alexe

Premiu de la Elena Marin - Alexe
Multumesc mult!

Premiu de la Geanina

Premiu de la Geanina
Multumesc frumos! Si eu il daruiesc tuturor celor care intra pe blogul meu. La multi ani!