Translate

joi, 13 august 2009

Vitamina E si chelia!

Un studiu interesant au facut cercetatorii malaiezieni de la University of Science. Acestia au monitorizat timp de 8 luni 28 de barbati cu varste intre 18 si 59 de ani, care timp de 5 ani incercasera tot felul de tratamente impotriva chelirii. Barbatii au fost impartiti in doua grupuri. Primul a primit in fiecare zi, sub forma de suplimente, cate 100 mg de tocotrienol,forma naturala a vitaminei E. Celalalt grup a primit zilnic un placebo alcatuit din capsule de ulei de soia. Li s-a cerut sa foloseasca pentru spalat pe cap aceleasi produse pe care le folosisera si pana la inceperea studiului. La finalul celor opt luni s-a constatat ca parul barbatilor din primul grup era mai des si mai viguros.
E important de stiut ca suplimentele de vitamina E, care se gasesc in farmacii, nu contin tocotrienolul. Acesta se gaseste doar in stare naturala in uleiul de palmier, orezul brun si in cereale.

4 comentarii:

  1. Calvitia nu doare, asa cu nu ne facem probleme...(unii)

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa e,nu doare, dar nimeni nu o doreste. Mereu regretam cand pierdem ceva!

    RăspundețiȘtergere
  3. Offf, daca stiam treaba asta devastam si eu cativa palmieri cand am fost in concediu, ca sa le iau uleiul. Asa, o sa chelesc incet dar sigur !

    RăspundețiȘtergere
  4. Nici o problema! Sufletul conteaza. Parul e doar un accesoriu.

    RăspundețiȘtergere

Premiu de la Elena Marin - Alexe

Premiu de la Elena Marin - Alexe
Multumesc mult!

Premiu de la Geanina

Premiu de la Geanina
Multumesc frumos! Si eu il daruiesc tuturor celor care intra pe blogul meu. La multi ani!