Translate

luni, 17 ianuarie 2011

Pensiile militarilor

M-au omorat zilele acestea cu pensiile militarilor. Au scazut...ce-i asa mare lucru...ne-au scazut salariile cu circa 40%...platesc pensionarii tot felul de biruri...sunt dati oameni la 55 de ani afara din serviciu si nu-i mai angajeaza nimeni...chiar nu mai au nici un ban dupa somaj!...
Si ei ne tot toaca...generalul x mai ia doar 2800 de lei! Generalul va avea si acum cu ce trai decent, dar cel ramas fara slujba, cu copii, cu rata la banca...
Nu am nimic impotriva acestei categorii, dar prea mare tevatura la asa pensii mari, obtinute la 45 de ani, cu platile compensatorii de sute de mii de lei...
E nedrept, dar ce mai e drept?
Ar trebui sa treaca la alte subiecte!

12 comentarii:

  1. ...si pensiile parintilor mei s-au diminuat, destul de mult, insa...nu i-am auzic ca spun nimic.Ei au muncit mult la viata lor....

    RăspundețiȘtergere
  2. Ioana - cei care au muncit greu si nu au avut avantaje de nici un fel tac si inghit, iar cei ce au muncit putin si au avut n privilegii nu accepta sa renunte la ele.

    RăspundețiȘtergere
  3. Corectă remarcă. Aşa este...chiar şi diminuate, acele pensii sunt mari, I-am privit pe proterstatari. Îmbrăcaţi bine, căciuli de astrahan (majoritatea dintre ei). care-i problema?

    RăspundețiȘtergere
  4. in locul lor nici tie nu ti-ar conveni ...

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu am fost angajat civil, (inginer)la un institul al armatei si stiu ca pensiile militarilor (echivalenti mie)erau de doua ori mai mari decat a mea. O prietena care ia pensie de urmas are o pensia la fel cu a mea dar am oarecare intelegere pentru ei. De fapt abia azi au primit pensia micsorata... Cam repede vrei sa inchida gura. Azi am luat si eu pensia micsorata dar mie mi-a luat cam 50 roni iar prietenei care are pensie de urmas 500roni... E o chestiune pentru ea!
    Cand au taiat salariile la profesori acestia cereau si ei solidaritate... E greu cu firea noastra apriga.

    RăspundețiȘtergere
  6. E foarte greu cand ti se taie ceva.Mai bine sa nu fi avut...Cred ca greul in Romania abia incepe.
    O seara buna draga mea !

    RăspundețiȘtergere
  7. Tata a muncit 45 de ani. Ei s-au pensionat la vîrsta de 45 de ani. Mai puteau munci şi, implicit, cotiza la sistemul de pensii încă 20 de ani. Principiul contributivităţii are şi el rostul lui.
    Nu-i hulesc, nici nu-i plîng. Nu mă mai plîng nici pe mine. Mi-am luat al doilea job, cochetez şi cu al treilea... muncesc, cotizez... precis nu mai apuc pensia... dar ce mai contează?!?

    RăspundețiȘtergere
  8. cherie - da, e un soc, dar cred ca e oarecum drept!

    RăspundețiȘtergere
  9. Elena - e greu cand ti se ia, dar dumnealor au cam beneficiat de multe drepturi si cred ca ar fi trebuit sa se aplice o lege echitabila pentru toti salariatii. Cu ce este mai prejos un medic, un profesor, un inginer... decat un general "de azi". Nu stiu sa fi avut razboaie (cei ce au mers in misiuni in strainatate au facut-o benevol si ...cu relatii). Poporul iese cu o pensie de mizerie la 60 de ani, iar ei vor mii de lei la 45 . Aici nu mi se pare corect sa-mi ceara sa fiu solidara cu ei.

    Ca greul abia incepe e de la sine inteles. Vom plati datoriile pe care le facem acum si atunci...

    Numai bine iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  10. Lili - noi cei invatati cu lipsurile si munca nu ne plangem...facem si altceva...e greu de cei care au fost obisnuiti sa traiasca bine fara munca!

    Sanatate iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  11. vremuri grele! nemultumire generala.
    mai putem spera la alte vremuri?

    RăspundețiȘtergere
  12. kis - ma tem ca vor veni vremuri mai grele...trebuie sa platim imprumuturile!

    RăspundețiȘtergere

Premiu de la Elena Marin - Alexe

Premiu de la Elena Marin - Alexe
Multumesc mult!

Premiu de la Geanina

Premiu de la Geanina
Multumesc frumos! Si eu il daruiesc tuturor celor care intra pe blogul meu. La multi ani!