Translate

joi, 6 ianuarie 2011

Tatanesa - un leac antitumoral

Mai este cunoscuta si sub denumirea de iarba- lui- Tatin, pojarne, taciune.
Are capacitatea de a dimunua inflamatiile, de a vindeca rapid ranile, de a opri dezvoltarea tumorilor.
Este folosita ca remediu principal in vindecarea unor cazuri de cancer la intestin, prostata, stomac.
Este important ca tratamentul sa fie prescris de un medic fitoterapeut, fiindca in caz de consum nevizat de medic poate provoca hepatotoxicitate, toxicitate pancreatica si renala. Tratamentul prescris de medic trebuie urmat cu strictete!

O varianta de tratament ar fi decoctul, 1-1,5litri pe zi, luat in trei reprize, din care una obligatoriu dimineata pe stomacul gol.Se fac cure lungi de peste 6 luni, bune impotriva cancerului la ficat, fibroamelor, polipilor stomacali.
pentru tratarea alunitelor care s-ar putea transforma in cancer de piele se poate folosi tinctura de tatanesa amestecata cu tincura de rostopasca. Amestecul se lasa la evaporat 4 -6 ore, pana cand volumul scade de circa trei ori. Pasta rezultata se aplica pe locul afectat de patru ori pe zi, apoi se lasa sa se usuce fara bandaj, in aer liber macar 20 de minute. Timpul optim este de 1- 2 ore. Operatia se repeta de 4 ori pe zi. Formatiunile dispar in 2-4 saptamani.

Pulberea se obtine din radacinile uscate, macinate foarte fin. Doza este de trei ligurite pe zi (pentru adulti).Se tine sub limba 10 -15 minute, apoi se inghite cu putina apa.

Macerat la rece:la o cana de apa se pun doua lingurite de pulbere si se lasa la macerat 8-10 ore. Se obtine un lichid vascos, puternic emolient, cu efecte cicatrizante si calmante gastrice, dar si expectorante. Se beau 2-3 cani de macerat la rece pe zi.

Obtinerea decoctului: doua lingurite de pulbere se fierb in 500 ml de apa timp de 5 minute, se lasa la racit si se filtreaza. Se amesteca decoctul astfel obtinut cu o jumatate de litru macerat la rece. Preparatul obtinut se bea in 3-4 reprize zilnic pe stomacul gol.

5 comentarii:

Premiu de la Elena Marin - Alexe

Premiu de la Elena Marin - Alexe
Multumesc mult!

Premiu de la Geanina

Premiu de la Geanina
Multumesc frumos! Si eu il daruiesc tuturor celor care intra pe blogul meu. La multi ani!