Translate

sâmbătă, 22 ianuarie 2011

Libertate prost inteleasa

Zilele trecute am avut surpriza neplacuta sa aflu ca un grup de copii de la fosta mea clasa, acum elevi in clasa a VI-a, s-au invoit de la o ora si s-au dus intr-un parculet unde au "incercat" o tigara. Am fost tare suparata pe ei...dirigintele si mai si...spune ca le va scadea nota la purtare...parintii,suparati, nu le vine sa creada...unii chiar inclina sa-i transforme pe pusti in victime ale celorlalti...scandal...

Acum citesc ca niste copii de clasa a II-a din America au facut striptease si sex oral intr-o ora! Pai, in aceste conditii, noi ne-am "ofticat" degeaba...ai nostri au 13 ani si, spun ei!, doar au vrut sa vada cum e o tigara...au tras cate un fum ...s-au inecat ...au renuntat!
Si totusi...am avut dreptate sa ne scandalizam...e prea devreme sa pornesca pe un astfel de drum, mai ales ca sunt copii buni la invatatura...

Prea multe drepturi, prea putine indatoriri...trecem de la un regim strict la libertate prost inteleasa si maine, poimaine ne vom trezi si noi cu cei de clasa a II-a dezbracandu-se in clase.

Parinti creduli care incearca sa se autoconvinga ca odraslele lor nu pot gresi, ca altii sunt vinovati de faptele copiilor lor, ca adevarul chiar probat este altul...o fi si asta un mijloc de a se proteja...
O altfel de generatie...care va trebui sa ne asigure in viitor cele necesare traiului si securitate...cum o vor face...

4 comentarii:

  1. Cand baiatul meu se afla la varsta unor astfel de curiozitati, eu i-am spus ca daca vrea sa vada cum e sa fumezi o tigata, ii dau eu una (nu fumez nici eu, dar faceam eu rost) si il las s-o fumeze pe balcun, ca sa se lamureasca.
    N-a vrut, dar nici n-a pus vreodata tigara-n gura.

    RăspundețiȘtergere
  2. In 99% din cazuri,totul pleaca de la educatia din familie.Si eu am baiat cu care am discutat despre nocivitatea tigarilor.Avea 12-13 ani.Mi-a promis atunci ca o sa-mi spuna cand va fuma prima tigara.Are 27 de ani,nu a fumat ,nici cafea nu bea.Nu mai vorbesc ca tariile nu-i plac sub nici o forma.

    RăspundețiȘtergere
  3. Geocer -si una din mamici spus ca i-a facut aceasta propunere fiului ei, dar nu s-a aratat interesat. A preferat grupul de prieteni! Alte generatii!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ema - esti o mamica fericita! Sa-ti traiasca baiatul!

    RăspundețiȘtergere

Premiu de la Elena Marin - Alexe

Premiu de la Elena Marin - Alexe
Multumesc mult!

Premiu de la Geanina

Premiu de la Geanina
Multumesc frumos! Si eu il daruiesc tuturor celor care intra pe blogul meu. La multi ani!