Translate

duminică, 23 octombrie 2011

Nunta

Prilej de distractie si ...risipa. Prea multa mancare pentru o noapte. Platouri mari cu aperitive, peste, sarmalute, friptura, tort, prajituri...
Interesant mi se pare ca romanii au devenit mai selectivi. Mananca putin din farfuriile incarcate, au trecere fructele, legumele, apa (sticlele de bauturi carbogazoase raman de multe ori intacte).
In conditiile acestea, cred ca ar trebui regandite meniurile, care acum pastreaza cam aceeasi linie ( ma refer la nuntile oamenilor obisnuiti, nu ale "alesilor").
Imi amintesc ca in unele sate era obiceiul de a se da la masa de nunta rasol din carne de vita si hrean. Un obicei bun, dupa mine, caruia i-au luat locul bucate de care mesenii nu se prea ating.
De fapt, cred ca nu mancarea ar trebui sa primeze, ci distractia, dar ...

3 comentarii:

  1. ..nunta?! Cita istorie, cita bucurie, cit interes, cita frumusete, pina la urma. Eu am vazut marea risipa chiar la nuntile obisnuite.

    RăspundețiȘtergere
  2. Marada,din cauza mandriei,nimeni nu vede risipa!Exact asta am observat si eu la cele 5 nunti la care am fost in vara aceasta.mancare multa,care se arunca.Daca asta e meniul,apoi nu-si permite nimeni sa dea mai putin,ca sa nu fie de rasul targului!

    RăspundețiȘtergere
  3. Asa e:suntem prea mandri si nu mai gandim!
    Multumesc pentru vizite si comentarii!

    RăspundețiȘtergere

Premiu de la Elena Marin - Alexe

Premiu de la Elena Marin - Alexe
Multumesc mult!

Premiu de la Geanina

Premiu de la Geanina
Multumesc frumos! Si eu il daruiesc tuturor celor care intra pe blogul meu. La multi ani!