Translate

duminică, 16 octombrie 2011

ARACIP

Doamne, cata birocratie! Zilele trecute ne-au vizitat, mai bine spus ne-au verificat, doua doamne din Agentia de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Preuniversitar. Ni s-au cerut documente, hartii de tot felul. In preziua sosirii lor a trebuit sa aducem la scoala portofoliul personal. Fiecare om din cei peste 120 cati suntem in scoala, avea in brate unul sau doua bibliorafturi pline cu tot felul de dosare ce vizau activitatea din ultimii doi ani.
Ce frumos ar fi fost sa purtam in maini cate un CD! Dar, nu! Trebuie sa avem hartii. Am sacrificat multi copaci pentru a demonstra ca am muncit, in conditiile in care suntem o scoala foarte buna, cu un procent de promovabilitate la BAC de peste 98% si cu elevi premiati la tot felul de concursuri si olimpiade.
Vorbim de protectia mediului, dam lectii celor mici...
Situatia imi aminteste de zicala: sa faci ce zice popa, nu ce face el!

8 comentarii:

  1. Am avut de-a face cu ARACIP prin intermediul unor cursuri de formare de formatori. Din ceea ce spuneau doamnele cu care am făcut cursuri (Nina Hanciuc și Virginia Blaga) părea că totul va fi altfel, că se va renunța la multele hârtii și că vor face verificări bazându-se și pe discuții cu elevii, părinții... Se pare că deja celebra replică "trăim în România" nu iartă pe nimeni și nimic. Păcat!
    P.S. Aceeași problemă o am și eu: cu disonanța pe care mi-o creează faptul că vorbesc copiilor despre protejarea mediului și apoi consum mii de coli ca să demonstrez... nimic! Fiindcă munca mea e demonstrată prin cu totul altceva.

    RăspundețiȘtergere
  2. S-au purtat si ceva discutii cu parinti,elevi, cadre didactice, dar baza ...hartiile!
    Nu se va schimba prea mult in urmatorii ani dupa cum vad!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mda...Romania si cred ca cu asta am zis totul...o duminica frumoasa si noi sa fim sanatosi Marada !

    RăspundețiȘtergere
  4. Rappa_ru' - asa e! Santate inainte de micile mizerii!

    RăspundețiȘtergere
  5. Marada,niciodata nu mi-a placut hartogaria.Eu cred in lucrurile simple,simplificate,dar sa sti ca in America,vizita unei asistente la o babuta dura 10 minute,apoi o ora scria hartii chiar daca avea laptop.
    Probabil ca si acolo se zice:Scrisu-i sfant,vorba-i vant!
    Sanatate sa avem!

    RăspundețiȘtergere
  6. Ema - poate si de aceea suntem in criza!

    RăspundețiȘtergere

Premiu de la Elena Marin - Alexe

Premiu de la Elena Marin - Alexe
Multumesc mult!

Premiu de la Geanina

Premiu de la Geanina
Multumesc frumos! Si eu il daruiesc tuturor celor care intra pe blogul meu. La multi ani!