Translate

duminică, 10 iulie 2011

Bacalureat

Nu sunt fan Funieru, dar acum sunt de aceeasi parte a baricadei cu el. Prea se mintea in legatura cu rezultatele elevilor! Ani la rand copii care nu stiau sa scrie si sa citeasca luau bacalaureatul, erau admisi la diverse facultati si, culmea, le si terminau. Nu cred ca lucrurile se vor schimba mult, universitatile au nevoie de bani si vor gasi solutii pentru a-i atrage si pe cei fara bacalaureat, dar macar s-a vazut ca multi elevi nu invata nimic.
Cum sa ceri performanta la licee cand la multe dintre ele intra elevi cu note de 3 sau 4 la teste nationale? Locul acestora ar fi la scoli profesionale, insa acestea s-au transformat in licee in care elevii pierd ani din viata.
Daca rezultatele de la bac vor fi urmate de niste masuri concrete, nu numai de acuze si discutii la televizor, ministrul va ramane in istoria invatamantului ca un adevarat reformator, daca nu, va ramane doar ca o persoana care a vrut sa-si arate muschii.

5 comentarii:

  1. Ca un adevărat reformator nu cred că va rămâne. Dar oricum îi va fi păstrată memoria de către istorie, a făcut un prim pas spre a ne vedea aşa cum suntem (nu muşchii lui i-am văzut, ci pe copiii noştri, viitorul societăţii româneşti). Şi asta e important după părerea mea.

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Este vreo noutate ca elevii acestei generatii nu mai au chef de invatat? Ma cuprinde groaza de viitorul acestor ...viitori cetateni ai României.
    Rezultatele de anul acesta de la bac, arata exact valoarea si capacitatea elevilor. Fara suparare.

    RăspundețiȘtergere
  4. Lili- noi stiam foarte bine cum sunt copiii nostri, dar nu am avut posibilitatea (sau curajul?) de a da pe fata acest lucru. De la inspectorate se cereau rezultate, "grija" pentru copii...fereasca sfantul sa fi lasat ceva repetenti...erai, in ochii lor, nepregatit, incapabil...
    Ei, Funieru, dintr-un motiv sau altul, a ridicat cortina sa vada si altii ceeea ce noi stiam. Cum spuneam, daca va ramane doar ca un simplu angajat sa ridice cortina, e tare trist.

    RăspundețiȘtergere
  5. Elena- cam de multi ani majoritatea "viitorilor cetateni romani" a plecat pe un drum gresit. Au luat de la straini cam tot ce e mai rau. Pentru ei democratia inseamna numai drepturi nu si indatoriri.

    RăspundețiȘtergere

Premiu de la Elena Marin - Alexe

Premiu de la Elena Marin - Alexe
Multumesc mult!

Premiu de la Geanina

Premiu de la Geanina
Multumesc frumos! Si eu il daruiesc tuturor celor care intra pe blogul meu. La multi ani!