Translate

luni, 6 iunie 2011

Obezitatea

Obezitatea şi supraponderalitatea au efecte devastatoare pentru creier, informează Daily Mail. Nu numai că alterează structura fizică a acestuia, provocând pierderi de memorie şi un risc crescut de demenţă, dar poate îmbătrâni prematur materia cenuşie. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de specialiştii de la Universitatea din Los Angeles.

"Acest lucru se întâmplă deoarece sângele nu poate ajunge cu uşurinţă la creier, celulele mor, iar efectul este îmbătrânirea prematură a creierului. O persoană pierde în medie 0.5% din creier în fiecare an.

Persoanele obeze pierd însă până la 8% din creier, aşa că îmbătrânesc cu 16 ani. "Acest lucru nu te omoară, însă este observabil. Zonele afectate de micşorarea creierului sunt cele responsabile cu raţionamentul şi procesarea amintirilor pe termen lung", spune Paul Thompson, profesor de neurologie şi autorul studiului.


Cercetătorii au dezvăluit că riscul demenţei la vârsta adultă este cu 71% mai mare la persoanele supraponderale şi de patru ori mai mare la persoanele care au fost obeze la vârsta mijlocie. Problema este grăsimea, care duce la micşorarea creierului, menţionează dr. Goldstone.

"Ştim că o dietă plină de grăsimi colmatează arterele şi este dăunătoare pentru inimă, însă acest tip de alimentaţie are acelaşi efect şi pentru vasele de sânge din creier", a declarat Paul Thompson.

Cercetătorii au descoperit că persoanele supraponderale şi obeze au creierul de patru până la opt ori mai mic comparativ cu persoanele care au o greutate normală.


Sursa: gandul.info

Trebuie multa vointa si sustinere din partea familiei pentru a slabi. Daca sotia iti pune pe masa o prajitura apetisanta, daca sotul iti aduce o prajitura in loc de o floare....sunt semne ca persoana iubita ori nu te iubeste, ori e inconstienta (mai ales cand vede ca ai depasit greutatea chiar si cu putin).
Fiecare gram in plus mai cere un gram si tot asa, pana cand nu te mai recunosti. Unele persoane sustin ca sunt sanatoase chiar daca sunt obeze.Sanatate aparenta!

5 comentarii:

  1. Sustinere ca sustinere, dar daca nu este vointa...tot degeaba draga mea Marada.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pentru like foto:

    sub fotografie gasesti un rand pe care scrie Like si comment; click pe Like. Multam fain!

    RăspundețiȘtergere
  3. http://www.facebook.com/fotoplazza#!/photo.php?fbid=124591000955955&set=o.146063448789913&type=1&theater

    acesta este link-ul care duce direct la fotografie; dupa spatiul liber de sub foto( e cam mare acest spatiu si cred ca sta te deruteaza); coboara pe pagina si vei gasi scris
    GEMENII SUNT MEREU ZAMBARETI
    http://gemeniinicolaesielena.wordpress.com/materiale-filmate/

    imediatsub aceste randuri gasesti Like si sub el sunt trecuti cei care au votat

    RăspundețiȘtergere
  4. unde scrie adaugat pe 4 iunie imediat in continuare scrie cu albastru deschis (e adevarat ca se vede mai greu)Like

    RăspundețiȘtergere

Premiu de la Elena Marin - Alexe

Premiu de la Elena Marin - Alexe
Multumesc mult!

Premiu de la Geanina

Premiu de la Geanina
Multumesc frumos! Si eu il daruiesc tuturor celor care intra pe blogul meu. La multi ani!