Translate

vineri, 17 iunie 2011

Pensionare

Sfarsit de an scolar, sfarsit de cariera pentru unii dintre noi.Sapte profesori si o secretara din scoala noastra s-au pensionat si de azi sunt "oameni liberi"!
Fericitii! (Dureros ca-i invidiem, nu?)
Nu ceas care sa te trezeasca in zori, nu larma, nu caiete de corectat, nu serviciu pe scoala in afara programului, nu consilii profesorale puse la ceas de seara, nu concursuri in fiecare sambata, nu supravegheri la concursuri si examene, nu...
Pensia mica..."dupa buget"...in jur de 1300, daca ai avut peste 44 de ani vechime, gradatii de merit, alte sporuri date in vremuri mai bune...dar ce mai conteaza? Sanatate sa fie!
Cum se obisnuieste in scoala noastra, domnii si doamnele in cauza au dat o petrecere la un restaurant din oras. Li s-a permis sa aduca din afara vin, tuica, apa, sucuri, tort.
Ce m-a uimit: personalul localului ne-a trimis la scoala tot ce a ramas din ce dusesera domnii profesori...chiar si sticle de suc incepute!
Poate, n-ar fi trebuit sa ma surprinda gestul lor, poate ar trebui sa il consider unul normal, dar, iata, ca intr-o tara in care fiecare vrea sa mai "castige" ceva, un lucru normal mi se pare...anormal!

4 comentarii:

  1. As putea sa spun chiar admirabil. E bine de stiut ca mai exista si oameni din acestia. O zi frumoasa !

    RăspundețiȘtergere
  2. Mare noroc ati avut ca n-a venit Garda Financiara sa va amendeze ca ati adus bauturi din afara localului si sa va strice toata distractia. Eu zic sa stergi partea aia in care spui ca au avut dreptul sa-si aduca bautura din afara. Cine stie cine-ti mai citeste blogul, iar in statul politienesc basist e posibil sa te amendeze si retroactiv.
    Cat despre o pensie de 1300 de lei, nu e chiar rea, sa stii!

    RăspundețiȘtergere
  3. Rappa_ru' - incet -incet ne civilizam!

    RăspundețiȘtergere
  4. Geocer - nu cred ca patronii respectivi se tem de Garda. Au impanzit orasul cu restaurante, cofetarii, laboratoare...garda e formata din oameni...nicio problema!
    Daca ai fost profesor cu universitate facuta la stat, la zi, ai avut gradul I si peste 44 de ani vechime...cred ca mult prea putin cat iei la pensie! Poate se vor gasi unii sa spuna ca ei au mai putin, dar nu intrunesc conditiile de mai sus.

    RăspundețiȘtergere

Premiu de la Elena Marin - Alexe

Premiu de la Elena Marin - Alexe
Multumesc mult!

Premiu de la Geanina

Premiu de la Geanina
Multumesc frumos! Si eu il daruiesc tuturor celor care intra pe blogul meu. La multi ani!