Translate

luni, 23 mai 2011

Florile de salcam





Salcâmul,este un arbore melifer, adevarat rai pentru albine, inalt de pâna la 25 - 30 de metri, cu ramuri rare si spinoase. Florile lui albe, delicate,raspandesc un parfum deosebit, cu un efect linistitor asupra psihicului.
Florile de salcam sunt folosite pentru a trata tusea si ca pansament gastric in bolile de stomac, gastrita sau ulcer gastric.
Se face o cura de circa o luna in care zilnic se ia cate o lingurita de pulbere de flori inainte de fiecare masa (pulberea se obtine macinand florile uscate in rasnita de cafea. Ea se tine in borcane inchise, nu mai mult de doua saptamani).
Infuzia din aceste flori,indulcita cu miere, e benefica in cazul durerilor de cap si a starilor de greta (se prepara din 3 -4 linguri de flori maruntite, puse la macerat intr-o jumatate de litru de apa pentru 10 ore. Se filtreaza si lichidul obtinut se lasa deoparte.Planta ramasa dupa filtrare se fierbe cinci minute intr-o jumatate de litru de apa. Dupa racire, se filtreaza si se amesteca cu lichidul ramas de la macerat, in felul acesta obtinându-se cam un litru de ceai).
Infuzia calda, indulcita cu miere, câte un litru pe zi, calmeaza accesele de tuse, durerile de piept si febra, având proprietati emoliente, antiiritative si expectorante.

Acum, cand ciorchinii albi va imbie cu parfumul lor, nu-i ocoliti!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Premiu de la Elena Marin - Alexe

Premiu de la Elena Marin - Alexe
Multumesc mult!

Premiu de la Geanina

Premiu de la Geanina
Multumesc frumos! Si eu il daruiesc tuturor celor care intra pe blogul meu. La multi ani!