Translate

joi, 17 februarie 2011

Pepsi si Cola

E bine de stiut!

Un ingredient folosit in producerea racoritoarelor de tipul Coca-Cola si Pepsi prezinta risc de cancer si ar trebui interzis, sustine un influent grup de lobby de peste ocean.

Ingrijorarile se refera la un agent artificial de colorare, despre care cercetatorii spun ca ar putea cauza cancerul, relateaza Daily Mail. Mai precis, ingrijorarile se leaga de tipul de caramel folosit pentru Coca-Cola, Pepsi, dar inglobat si in alte alimente, sustine Center for Science in the Public Interest (CSPI), un grup de lobby cu sediul la Washington, DC.

Spre deosebire de caramelul pe care il putem obtine cu totii acasa, topind zaharul intr-un recipient, pe foc, cel folosit pentru aceste bauturi contine si amoniac si sulfiti, care reactioneaza cu zaharul la presiune si temperatura mare, sustine grupul de lobby.

Reactiile chimice duc la formarea a doua substante cunoscute sub numele 2-MI si 4-MI, despre care mai multe studii comandate de guvernul SUA si realizate pe cobai au aratat ca pot cauza cancerul pulmonar, al ficatului, al tiroidei si chiar leucemia. Nu exista indoieli ca aceste substante sunt cancerigene pentru animale, putand reprezenta un risc si pentru oameni, spun membrii grupului de lobby.

Prezenta acestor substante in bauturi a fost certificata de cercetatorii de la Universitatea California. Companiile vizate nu au raspuns in niciun fel acuzatiilor CSPI, mai mentioneaza cotidianul britanic.

Sursa: ziare.com

9 comentarii:

  1. Bine ca beau doar bere, nu astfek de produse.

    RăspundețiȘtergere
  2. in ciuda antireclamelor,cocacola este cea mai vanduta bautura racoritoare,veniturile din exploatare au crescut cu 5% la 7,51 mld $.
    e delicioasa!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cea mai buna bautura,este apa de izvor....si musai 2 litri zilnic!

    RăspundețiȘtergere
  4. ..si berea face praf ficatul, iar Cola il dizolva. Beti vin cu masura..mica si apa cu masura maaare.

    RăspundețiȘtergere
  5. kis - e delicioasa, bat-o vina, dar...

    RăspundețiȘtergere
  6. Vedeti! De asta batranii nostri aveau o viata mai lunga si sanatoasa, caci apa era principala lor bautura.
    Apa a fost lasata de Dumnezeu ca si bautura ideala.
    Eu am renuntat la racoritoare de vreo doi ani.

    RăspundețiȘtergere

Premiu de la Elena Marin - Alexe

Premiu de la Elena Marin - Alexe
Multumesc mult!

Premiu de la Geanina

Premiu de la Geanina
Multumesc frumos! Si eu il daruiesc tuturor celor care intra pe blogul meu. La multi ani!