Translate

sâmbătă, 12 februarie 2011

Colonoscopia

Dupa ce am facut endoscopia, am prins curaj si m-am programat si la o colonoscopie. Ei, aici e mai neplacuta pregatirea. Trebuie sa bei 4 litri de lichid in care ai dizolvat 4 plicuri de FORTRANS intr-un timp limitat ( la mine intre 5 si 11 pentru ca am fost programata la analiza la ora 17). In acest timp trebuie sa ai o toaleta la dispozitie pentru ca prafurile isi fac treaba si iti golesc colonul! E bine ca inainte cu o zi sa cam postesti ca problemele sa nu fie prea mari.Nu ai voie sa mananci nimic nici dupa ce bei lichidul.
La ora stabilita am primit o injectie in vena cu DORMICUM SI NOSPA, apoi chiar nu-mi mai amintesc ce s-a intamplat. M-am trezit pe hol, imbracata! Cum m-am imbracat? Nu stiu!
Era baiatul meu cu mine si am mers la masina. Ce nu-mi mai amintesc: cand am platit ...a platit baiatul? Banii i-am dat, ca nu mai sunt in geanta, dar nu stiu cand si cum!!!Trebuie sa-l intreb!
Pentru mine a fost bine, dar ma gandesc serios ca un om caruia i s-a administrat un astfel de medicament poate face lucruri de care sa nu-si aminteasca. E ingrozitor!
Si legat de aceasta analiza am auzit multe variante, dar cred ca depinde mult de doctorul care o face si e bine sa o faci la particular, desi e costisitor!

8 comentarii:

  1. Am facut si eu colonoscopie acum vreo 15 ani,dar nu mi s-au administrat medicamente sa ma "scoata din normal".....a evoluat medicina,dar se vede ca in detrimentul pacientului.O sa cer informatii de la fiica mea,doctorita.
    Sanatate multa iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu pot sa zic decat Doamne Ajuta sa fim sanatosi:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Ştii cum eşti tu acum? Ca în filmele alea americane, cu doctori şi spitale, în care i se explică pacientului dinainte în ce constă intervenţia. Pregătire psihologică... e bine de ştiut că nu e chiar de speriat. Iar faza cu ne-amintitul... poate nu e chiar rea; amintirile traumatizante e mai bine să fie uitate.

    RăspundețiȘtergere
  4. Iti doresc multa sanatate.Dumnezeu se ingrijeste de toate. Te pup draga mea!

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc pentru urari si va doresc tuturor sanatate!
    Sunt doua analize pe care fiecare dintre noi ar trebui sa le faca atunci cand observa ca ceva nu e in regula.
    Eu am descoperit ca nu am, slava Domnului, probleme mari.
    Sunt multumita ca mi s-au infirmat banuielile mele si ale altora!

    RăspundețiȘtergere

Premiu de la Elena Marin - Alexe

Premiu de la Elena Marin - Alexe
Multumesc mult!

Premiu de la Geanina

Premiu de la Geanina
Multumesc frumos! Si eu il daruiesc tuturor celor care intra pe blogul meu. La multi ani!