Translate

sâmbătă, 11 septembrie 2010

Cadouri pentru copii

In fiecare an scolar cadrele didactice se straduiesc sa puna cate ceva pe bancile elevilor in prima zi de scoala, chiar daca si portofelele lor sunt goale.
Anul acesta, primarul a promis ghiozdane si rechizite pentru toti copiii din municipiu din clasele I-IV.
Nu am prea crezut in promisiunile lui, dar joi am avut surpriza sa fim chemati la administrator pentru a lua ghiozdanele.
Nu sunt cine stie ce, par mai mult niste rucsacele, dar e foarte bine ca putem da cate ceva elevilor.
In primii ani de invatamant elevii primeau manuale noi in fiecare an scolar. Imi amintesc ca le legam cu funde si alaturi puneam cate o floare.
Cu timpul, manualele au inceput sa se transmita, astfel incat o carte trece si pe la 5 elevi. La fiecare inceput de an primim 3-4 manuale noi si astfel putem renunta la cele care nu mai pot fi folosite.
In aceste conditii, preferam sa transmitem cartile la sfarsit de an scolar, pe de o parte sa nu stricam farmecul primei zile din an cu ele, iar pe de alta parte cu speranta ca unii parinti, care isi permit, vor cumpara pentru copiii lor manuale noi.
Deci, nu se putea pune problema sa asezam pe banci manuale.
Ghiozdanelele, asa cum sunt , au venit la momentul oportun.
Asteptam rechizitele promise! Tineti-ne pumnii!

9 comentarii:

  1. Imi aduc aminte cand eram in clasele mici.... mama ce teroare prima zi de scoala ih, vroiam vacanta, primeam manuale o multime de nu reuseam sa duc ghiozdanu in spate asa ca il taram dupa mine practic.... acu este simplu, cateva caiete in rucsac, cartile frumusel in dulap la scoala, un pix si loc mai mult de chestii mai importante in rucsac.... gen mp3, hanorac, o carte interesanta (roman , documentar) nu cum era in clasele mici 20 de materii 20 de manuale + 2-3 culegeri la unele materii....
    Un inceput de an scolar usor mai ales ca profesor/ invatator (cel mai greu pentru profesori primele zile de scoala cand elevii au ce povestii)

    RăspundețiȘtergere
  2. Anonim - nu sunt 20 de manuale, dar programa e destul de incarcata si la cei mici, si la cei mari.
    Cei mari stiu cum sa selecteze si informatiile, si sarcinile, cei mici se afla permanent sub presiunea parintilor care cer de multe ori mai mult decat pot copiii lor.
    Cat priveste discutiile din primele zile de scoala, sunt binevenite: elevii isi activeaza si dezvolta vocabularul, iar eu pot sa-i cunosc mai bine.

    RăspundețiȘtergere
  3. Frumos din partea primarului vostru. Gestul contează, mai ales în această perioadă cînd autorităţile (în majoritatea lor) nu mai dau doi bani pe şcoală.

    RăspundețiȘtergere
  4. anul viitor sigur o sa primiti mai multe ca va fi an preelectoral si conteaza pe voturile voastre!

    RăspundețiȘtergere
  5. Tuturor Scolarilor din aceasta comunitate binecuvantare in acest nou an scolar!Domnul sa le lumineze mintile sa poata invata!

    RăspundețiȘtergere
  6. Lili, Elena, Kis - primarul nostru are imaginea tare sifonata pentru ca a distrus trotuarele si a investit putinii bani pe borduri de granit. Prin aceste mici atentii incearca sa-i mai imbuneze pe ramnicenii care il critica de zor!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ioana, Corina - si eu, si piticii va multumim si va dorim sanatate!

    RăspundețiȘtergere

Premiu de la Elena Marin - Alexe

Premiu de la Elena Marin - Alexe
Multumesc mult!

Premiu de la Geanina

Premiu de la Geanina
Multumesc frumos! Si eu il daruiesc tuturor celor care intra pe blogul meu. La multi ani!