Translate

duminică, 8 august 2010

Evanghelia de azi...

...ne indeamna sa iertam si sa ne purtam cu cei apropiati asa cum dorim sa fim iertati si ajutati de Dumnezeu.

"De aceea asemanatu-s-a imparatia cerurilor cu un imparat care a vrut sa se socoteasca cu slugile sale. Si incepand el sa faca socoteala i s-a adus un datornic cu zece mii de talanti. Dar neavand acela cu ce plati, stapanul sau a poruncit sa-l vanda pe el si pe femeia lui, si pe copiii lui, si toate cate are, ca sa plateasca.Deci, cazand sluga aceea in genunchi i se inchina zicand:Doamne mai ingaduieste-ma si-ti voi plati tot. Iar stapanul slugii aceleia, milostivindu-se de el,i-a dat drumul si i-a iertat datoria.
Dar, iesind, sluga aceea a gasit pe unul din cei ce slujeau impreuna cu el si care-i datora o suta de dinari. Si, punand mana pe el, il sugruma,zicand: Plateste-mi ce esti dator. Si cazandu-i la picioare cel ce era sluga ca si el, il ruga, zicand: Mai ingaduieste-ma si-ti voi plati...Dar el n-a vrut, ci mergand l-a aruncat in inchisoare, pana ce va plati datoria.
Iar celelate slugi, vazand cele petrecute s-au intristat foarte si, vanind i-au spus stapanului cele intamplate. Atunci, chemandu-l stapanul sau, i-a zis: Sluga vicleana, toata datoria aceea ti-am iertat-o, fiindca m-ai rugat. Nu trebuia oare ca si tu sa ai mila de cel ce este sluga impreuna cu tine, asa cum am avut eu mila de tine? Si maniindu-se stapanul sau, l-a dat pe mana chinuitorilor, pana ce-i va plati toata datoria."
Si incheie Sfantul Evanghelist Matei:
"Asa va face voua si tatal Meu Cel Ceresc daca nu veti ierta fiecare fratelui sau din toata inima."

Cati putem ierta? O vorba, o fapta care ni se par nelalocul lor starnesc in noi adevarate furtuni, ne propunem sa pedepsim intr-un fel sau altul pe cel ce ne-a suparat si cautam mijloace, mai pe fata, mai subtile pentru a-i plati vinovatului cel putin cu aceasi moneda. Si apoi ne intrebam: de ce nu ne merge bine, de ce nu suntem fericiti...
Ura,dorinta de razbunare...se intorc asupra celui ce le poarta.
Am invatat asta odata cu trecerea anilor.Pacat ca nu avem de la inceput intelepciunea pe care ne-o da timpul!

2 comentarii:

Premiu de la Elena Marin - Alexe

Premiu de la Elena Marin - Alexe
Multumesc mult!

Premiu de la Geanina

Premiu de la Geanina
Multumesc frumos! Si eu il daruiesc tuturor celor care intra pe blogul meu. La multi ani!