Translate

luni, 22 martie 2010

Unde se mai duc banii nostri....

...la cei ce fac parte din Academia Oamenilor de Stiinta din Romania (azi cine are chef infiinteaza o "academie" si statul plateste!).
Membrii AOSR sunt cei ce au vrut sa-i dea presedintelui titlul de membru de onoare, dar acesta l-a refuzat. Firesc, zic eu...ce Basescu sa fie membru de onoare, adica neplatit, cand presedintele AOSR si vicepresedintele primesc lunar indemnizatii echivalente salariului ministrilor si secretarilor de stat?
Chiar si ceilalti membri primesc lunar 2000 de lei la care se mai adauga si sporuri.
Pe lista membrilor AOSR se mai gasesc si Dinu Sararu, Ion Cristoiu, Constantin Degeratu,episcopul Ramnicului, arhiepiscopul de Targoviste, Valeriu Tabara, Irinel Popescu, Ecaterina Andronescu.
Banii sunt "un fel de recunoastere a meritelor", spune Ion Solcanu.
Ce fac pentru bani?
"Ne intalnim aproape lunar, sustinem lucrari, discutam probleme", spune dr.Gheorghe Mencinicopschi.
Ce bine ar fi daca pentru acesti bani ne-am intalni si noi lunar in cancelerie si am discuta probleme!
Dar noi vom munci zi de zi pe mult mai putini bani, pana cand...vom pune de-o ...academie!

19 comentarii:

  1. ..cind voi fi academiciana iti voi spune cum e ..printre ei, pina atunci, mai citesc ce au scris unii dintre ei. in tari civilizate si fara patima coruptiei se fac altfel sponsorizarile...

    RăspundețiȘtergere
  2. Haaaa, uite o idee buna : noi, cca 10 bloggeri din Pitesti ne intalnim de 2 ori pe luna si discutam probleme. Ce-ar fi sa ne facem o academie si sa cerem bani de la guvern?

    RăspundețiȘtergere
  3. Înainte s-o punem de-o academie cred că e nevoie s-o punem de-o revoluţie. De data asta de una adevărată!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ioana - abia astept vesti de la Academie (din culise!)

    RăspundețiȘtergere
  5. Geocer - ce idee! Ma inscriu si eu!

    RăspundețiȘtergere
  6. Lili - nici o sansa! Abia a izbutit cea pusa la cale de "agenturi"!
    Suntem mici si neinsemnati!

    RăspundețiȘtergere
  7. propun sa fie televizate intalnirile academicienilor nostri,sa mai invatam si noi ceva.

    RăspundețiȘtergere
  8. @Marada,
    Gresesti, căci un membru de onoare primește, conform legii 31/2007 modificata ulterior, 1.000 lei/lunat. Pentru documentare, căutați pe Google articolele ”De cine-i este frica presedintelui AOSR?!” și ”Cine conduce AOSR: o agramata sau un papa-lapte?!”, pe care le veți găsi pe multe link-uri, inclusiv aici: http://ro.altermedia.info/coruptie/de-cine-i-este-frica-presedintelui-aosr_18863.html şi aici: http://ro.altermedia.info/coruptie/cine-conduce-aosr-o-agramata-sau-un-papa-lapte_19024.html. Primul a apărut în 25 februarie 2010, iar al doilea în 11 martie, dimineaţa, înaintea începerii şedinţei. În plus, ele au fost trimise tuturor publicaţiilor centrale, dar nu l-au publicat, nici măcar semnalat la „şi altele”.

    RăspundețiȘtergere
  9. Vasile - informatia privind salariile respectivilor este luata din presa. Cred ca nimeni nu stie exact cati bani iau aceste persoane fara a aduce vreun venit tarii.

    RăspundețiȘtergere
  10. @Marada,
    Am văzut că ai citit articolul din Adevarul. dar citeste si articolele indicate de mine, si, in primul articol, chiar la început, sunt trei hyper-link-uri care trimit la cele trei legi referitoare la AOSR: 31/2007, iniţială, şi celelalte două, care măresc privilegiile membrilor, inclusiv ale membrilor de onoare, care primesc 1.000 lei/lunar. Apoi, citeşte şi al treile episod despre AOSR, articolul Imaginea AOSR sluţită în mass media, accesibil pe http://ro.altermedia.info/politica/imaginea-aosr-slutita-in-mass-media_19230.html.
    Sărbători Pascale Fericite!

    RăspundețiȘtergere
  11. Vasile - am citit, dar nu suma conteaza, ci faptul ca unii iau bani fara sa faca mai nimic!
    Hristos a inviat!

    RăspundețiȘtergere
  12. @Marada,
    Hristos a Inviat!
    Conteaza si suma, mai ales cind o iau doar pentru stau la taclale. De ex., presedintele AOSR, Vasile Candea, are o leafa de ministru - deci, minimum 6.500 lei, la care se adauga spor de conducere de 20 la suta, adica inca 1.300 lei -, apoi un spor de 25 la suta pentru vechime in munca, adica inca 1.625 lei: un total minim de 9.425 lei. La aceasta se adauga indemnizatia de membru titular de 4.000 lei. In final: 13.425 lei! Plus alte sporuri, diurne etc. Adica un salariu nesimtit, fiindca vine 2-3 ore pe zi, citeva zile pe saptamina! Calculul este la fel si pentru ceilalti membri din conducere, care pornesc de la nivelul de secretar de stat, adica minimium 4.500 lei. Si toti fac acelasi lucru: discuta palavre si impart diplome, intre ei, ca sa lase impresia ca fac ceva. Am sa redactez un alt articol, special pe tema asta.
    Cu bine!

    RăspundețiȘtergere
  13. Vasile - Adevarat a inviat!
    Astept articolul!

    RăspundețiȘtergere
  14. @Marada,
    Hristos a Inviat!
    Imediat ce va fi publicat, iti voi semnala link-ul respectiv.

    RăspundețiȘtergere
  15. @Marada,

    Hristos s-a Inaltat!

    Articolul promis este aici: http://ro.altermedia.info/politica/aosr-o-gaura-neagra-in-buget_19612.html#more-19612.
    Daca ai timp, te rog sa faci un comentariu obiectiv al articolului, tinind cont de cele trei anterioare si, fireste, de bibliografia data in hyperlink-uri.
    Succes!

    RăspundețiȘtergere
  16. Vasile - asteptam masuri care sa rezolve problema, dar ma tem ca nu vom mai apuca sa le vedem!

    RăspundețiȘtergere

Premiu de la Elena Marin - Alexe

Premiu de la Elena Marin - Alexe
Multumesc mult!

Premiu de la Geanina

Premiu de la Geanina
Multumesc frumos! Si eu il daruiesc tuturor celor care intra pe blogul meu. La multi ani!