Translate

vineri, 9 octombrie 2009

Cum se fac bani fara munca

Azi am aflat ca se va organiza si in scoala noastra Concursul national de cultura generala EUROJUNIOR. Pana aici nimic nou sub soare. Au aparut atatea concursuri incat inca unul care a prins viata si la noi nu ne mai mira! Problema e ca au coborat ca competitia chiar si la clasa I. Pentru o anumita suma care intra in bugetul asociatiei, fundatiei sau ce o mai fi, elevii din clasa I care nu stiu sa citeasca pot participa la concurs, vor primi o cartulie pe care sunt subiectele cu patru variante de raspuns si vor completa o fisa pe care vor incercui una din variante, pe care o cred corecta.
Supraveghetorii trebuie sa le citeasca elevilor subiectul, sa le spuna variantele propuse de organizatori,iar copiii sa aleaga varianta corecta si sa o bifeze pe fisa.
Am cautat pe internet subiecte care s-au dat in anii trecuti si m-am crucit.
Este imposibil ca un elev de clasa I sa poata rezolva singur subiectele, in conditiile in care doar audiaza enuntul si variantele de raspuns propuse.
Ce destepti sunt unii! Mizeaza pe dorinta cadrelor didactice de a mai castiga ceva puncte si pe orgoliul parintilor care cred ca baiatul(fetita) lor e "cineva" doar daca participa la concurs.
Daca la clasele mai mari nu sunt probleme, la clasa I ... e ridicol!
Stiti ce am observat? Toti cei care organizeaza astfel de concursuri au coborat cu ele la ciclul primar,pentru ca parintii in primii ani de scoala sunt mai neinitiati si dau bani numai sa fie si copilul lor in randul concurentilor. Ca acesta primeste doar o hartie de participare, nu conteaza!

13 comentarii:

  1. La noi s-a sugerat să nu mai atragem elevii în asemenea concursuri, şi mai ales în acelea în care se cer mulţi bani...Ni s-au recomandat doar concursurile gratuite aflate si in agenda ministerului...
    De cand cu goana dupa puncte din diverse motive, fie restrangerea de activitate, fie dosarul pentru obtinerea gradatiei de merit, cadrele didactice au imbogatit multe ,,asociatii"...Ba cu concursurile, ba cu publicarea articolelor şi studiilor, ba cursuri de formare continua, ba simpozioane...etc...

    RăspundețiȘtergere
  2. Am observat ca au inceput sa isi bata din ce in ce mai mult joc de elevi...dureros...asta e...mergem inainte...toate cele bune si un weekend placut marada:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Dacă ne-am gândi la generaţiile care vor veni, am înceta să ne autodistrugem.Ador această melodie a lui Michael Jackson.Copii sunt îngeri veniţi din înalt să ne readucă aminte cum să devenim mai buni şi mai iubitori.Să ne ascultăm cu înţelepciune copii...O zi minunată!:)

    RăspundețiȘtergere
  4. @Mariana - la noi continua goana, incurajata chiar de cei de sus. Cat priveste ministerul, de ce aproba astfel de concursuri? Daca nu ar mai purta sigla ministerului, nu s-ar mai puncta si adio participanti! Sunt interese mari la mijloc!
    @Pansidra - Ai dreptate! Cei mai multi bani intra in buzunarele celor care"se descurca".
    @Rappa_ru'- totul porneste alterat de sus, iar cand ajunge jos miroase urat de tot.Numai bine!
    @Cristian - pacat ca nu stim sa ascultam copiii! Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
  5. marada o sa te linseze astia...nu prinzi multi ani..ha-ha..e foarte real..in clasa 1 s-a facut inclusiv olimpiada de abecedar si matematica..si s-a dat diploma de bobocel..copii se bucura...dar banii curg pentru fiecare etapa...e haiul de pe lume...poate parintii ar trebui sa se gandesca mai des ca in afara de scoala copilul are nevoie de joaca...de copilarit...ca se poate exprima prin muzica..dans..pictat sau mazgalit..si ca toti copiii sant inteligenti si speciali iar asta nu se vede in rezultate la matematica si romana ci in libertatea de asi folosi darurile primite in viata..un copil care picteaza nu e mai putin inteligent decat un savant in fizica cuantica....am ras cu lacrimi..amar..dar am ras pentru ca ai perfecta dreptate..dar cati inteleg..o duminica frumoasa

    RăspundețiȘtergere
  6. @nakudo - ma astept la orice, dar am trecut prin atatea, ca nimic nu ma mai sperie si nici nu ma mira!
    Olimpiada la abecedar si matematica? Sa nu afle ai nostri ca se apuca si ei de treaba! Sa tinem secret!
    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  7. @Anne - nici prezentul nu e roz, dar...

    RăspundețiȘtergere
  8. Dar daca totusi apare de undeva un mic geniu nedescoperit inca?
    Sau nu asta e intentia organizatorilor?

    RăspundețiȘtergere
  9. @ kis- ar fi bine sa se caute genii, dar prin aceste concursuri se cauta bani! Geniile pot fi decoperite si fara zeci de concursuri platite in fiecare an.

    RăspundețiȘtergere
  10. Parca si vad scris in CV : am participat la un concurs in clasa I... :D

    RăspundețiȘtergere
  11. Sincer ne-au innebunit cu testele la matematica si la limba romana. Nu pot sa dorm linistita.

    RăspundețiȘtergere

Premiu de la Elena Marin - Alexe

Premiu de la Elena Marin - Alexe
Multumesc mult!

Premiu de la Geanina

Premiu de la Geanina
Multumesc frumos! Si eu il daruiesc tuturor celor care intra pe blogul meu. La multi ani!