Translate

duminică, 6 septembrie 2009

Nunta

Dragostea nu tine seama de criza si uite asa in fiecare sambata localurile din oras sunt pline, nu ca oamenii ar merge la un restaurant din dorinta de a iesi din casa si de a mai scuti gospodina de treburile din bucatarie, ci fiindca doi tineri s-au indragostit si au hotarat sa-si petreaca restul vietii impreuna. (Ca ea va sta mai mare parte din acest rest in bucatarie, e alta poveste!)
Nunta presupune un stres fantastic pentru multa lume: tineri, parinti, nasi, preoti,care la sfarsitul zilei nu mai au glas, patroni de localuri si nu in ultimul rand pentru nuntasi, interesati de "cat mai merge masa".
Nuntile sunt organizate in functie de posibilitatile financiare ale protagonistilor. Cum nu ma invart in cercuri"inalte", particip si eu la asemenea evenimente organizate de oameni de conditie medie. Am observat ca oriunde s-ar desfasura, la un local cu pretentii sau la o cantina,muzica este cam aceeasi. Peste tot am auzit "Hai, hai, cu sanioara...", "Ma dusei sa trec la Olt",Trandafir de la Moldova" (desi Moldova e departe de locul unde se desfasoara evenimentul) si mai nou"Pusca si cureaua lata". Chiar si artistii consacrati nu rateaza aceste cantece. Oare e comoditate sau s-a constatat ca "poporul " le doreste?

4 comentarii:

  1. E chestie de "modă", trend, cum se spune acum... De fapt, snobism, o oarecare lipsă de cultură a frumosului şi multe alte chestii.

    RăspundețiȘtergere
  2. Probabil sint la moda ...
    la petrecere oamenii vor sa danseze ...
    nu cred ca stau sa faca filozofie ...
    ha ha ha ...

    RăspundețiȘtergere
  3. Poate e moda sau poate comoditate din partea celor care se ocupa de partea artistica.De ce ar mai invata si altceva daca merge si asa?

    RăspundețiȘtergere
  4. noutati de la Fabian
    http://ai-suflet-bun.blogspot.com/2009/09/de-cate-ori-am-spus-astazi-multumesc.html

    SE INTOARCE LA SPITAL PE 24 SEPTEMBRIE

    poze AICI
    http://ai-suflet-bun.blogspot.com/2009/09/blog-post.html

    RăspundețiȘtergere

Premiu de la Elena Marin - Alexe

Premiu de la Elena Marin - Alexe
Multumesc mult!

Premiu de la Geanina

Premiu de la Geanina
Multumesc frumos! Si eu il daruiesc tuturor celor care intra pe blogul meu. La multi ani!