Translate

duminică, 20 septembrie 2009

Doctori

Suntem o tara de oameni bolnavi! Bolnavi in sensul adevarat al cuvantului! Spitalele, policlinicile, chiar si cabinetele particulare sunt luate cu asalt de milioanele de oameni care merg , nu pentru a-si face cate un control de rutina, ci pentru a-si trata boli care nu le mai permit sa amane un consult medical.
Si cand ajungi in situatia disperata de a consulta un medic, chiar si pe cel de familie, incepe pentru tine o adevarata aventura.
Dupa o asteptare deloc placuta, in care ai posibilitatea sa-ti revezi viata si sa-ti amintesti toate pacatele, ba chiar sa te si caiesti, intri la medic. Acesta, plin de pacienti, cu hartiile pe care trebuie sa le completeze, te asculta printre picaturi. Trebuie sa spui totul repede(bine ar fi sa ai o lista cu toate problemele, ca altfel risti sa nu ti le amintesti, chiar daca acasa, in timpul in care tot ai amanat vizita,si pe hol ti-ai "facut lectia").
Unii doctori dau urgent un verdict si o reteta. Dupa ce cumperi medicamentele,care nu sunt deloc ieftine,vii acasa si constati ca unele nu-ti sunt de folos pentru ca sunt contraindicate la celelalte boli pe care le ai.
Doctorul, in graba mare, a uitat sa te intrebe daca mai suferi si de altceva!
Altii,mai prudenti, recomanda ceva analize. Pana le faci, pana intri din nou la doctor cu ele trece ceva timp. Astepti si suferi. Doar asa te calesti!
Cand ai intrat cu hartiile in brate, medicul a si uitat de tine. Nu prea mai stie unde te-a trimis si de ce.
Urmeaza reteta si medicamentele pe care nu le poti lua!
Astazi putini medici mai pun mana pe pacient. Totul se reduce la un monolog. Tu vorbesti si el scrie deja reteta, trimiterea sau citeste vreun dosar.
La particular,daca doctorul vrea sa se afirme, te trateaza cu mai multa atentie (nu prea multa!)
Si un lucru ciudat: acelesi medic ,care la cabinetul particular se poarta cat de cat omeneste, in spital nu te mai recunoaste, chiar daca ai fost la cabinetul privat de multe ori si i-ai lasat multi bani!
Da-ne,Doamne, sanatate!

7 comentarii:

  1. pe cit de adevarat pe atit de trist ...
    eu una am avut noroc cu extrauterina mea.
    chiar ca dumnezeu sa ne ajute cu sanatate...daca te imolnavesti ...eo " Bucurie "...
    Pupici , sanatate , Noroc !!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur ca ai scapat cu bine din incercarea la care te-a supus natura! Multe persoane nu au avut acest noroc!
    Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
  3. Numai in Romania un doctor poate sa puna diagnosticul de prostata unei femei, nici nu stiu daca sa radem sau...

    RăspundețiȘtergere
  4. nu te amagi ca în occident ar fi mai bine. Eu merg la doctorita de aici cu lista( nu pt. mine,ci pt. cei pe care-i îngrijesc), si oricum uit ceva, timp are(5 min. pt fiecare pacient, sau 3?)doar pt. completarea hartiilor.
    vorba ta, Doamne da-ne sanatate.
    în schimb de fiecare data are timp de povesti si filozofari. Asa ajung sa stau si 20 min în cabinet, fiindu-mi jena sa-i amintesc ca afara are o multime de pacienti.
    Nu ma deranjeaza ca este f.draguta cu mine, o imigranta, ci doar faptul ca petrec de fiecare data mai mult de doua ore la ¨ambulatoriu¨, cum se zice aici.

    diferenta este, ca aici nu se platesc analizele, iar ai mei acasa, pensionari, trebuie sa le plateasca, cica nu sunt fonduri.
    La fel si cu medicamentele.
    Asta nu se întâmpla aici.
    în schimb pt. o vizita la medicul specialist astepti cel putin 3 luni.si daca mai cere niste analize , trece anul.

    RăspundețiȘtergere
  5. @Kis - Pai, daca nu au vazut ei ca o femeie era gravida in luna a noua, ce sa mai zicem?
    @Giulia -Daca astepti asa mult, sunt sanse mari sa nu mai vezi medicul specialist... Deci, cam asa e si in alte parti! N-o sa ma mai plang!

    RăspundețiȘtergere
  6. Foarte adevarata prezentare! Am avut si eu recent de-a face cu medicii si asa zisii 'specialisti' - nervi, nervi si iarasi nervi - ba chiar am si refuzat un tratament pe motiv ca nu e ceea ce-mi trebuie!
    Sanatate!

    RăspundețiȘtergere
  7. @Tivadar Emanuel - Sa dea Domnul la toata lumea!

    RăspundețiȘtergere

Premiu de la Elena Marin - Alexe

Premiu de la Elena Marin - Alexe
Multumesc mult!

Premiu de la Geanina

Premiu de la Geanina
Multumesc frumos! Si eu il daruiesc tuturor celor care intra pe blogul meu. La multi ani!