Este un remediu impotriva epuizarii, asteniei de primavara, oboselii, gripei.El stimuleaza cresterea, combate rahitismul si tuberculoza.
Preparare:
Graul se sapla si se pune intr-un vas de sticla sau de portelan. Se toarna peste el, cat sa il acopere apa calduta si se lasa 24 de ore. Se scoate, se spala si se pune intr-o farfurie intinsa, avand grija sa fie mereu umed. Operatiunea se repeta zilnic, pana cand va aparea pe suprafata bobului un punct mic, alb ( dureaza cam doua zile vara si trei-patru iarna).
Se consuma imediat, nu se pastreaza.
Se iau 1 -3 lingurite timp de 15 -20 de zile, la fiecare doua trei luni.
Nu sunt eu cine stie ce adept al chestiilor de gen, dar e bine de stiut pentru ca tot lucrurile naturale raman cele care ne vor fi alaturi. Multumesc !
RăspundețiȘtergereInteresant!E bine de tinut minte.
RăspundețiȘtergereO seara buna marada!
buna idee!
RăspundețiȘtergere