Translate

luni, 26 iulie 2010

Apa cu cartela la Baile Olanesti

Concesionarul izvoarelor cu apa minerala din Baile Olanesti a instituit o taxa care ii nemultumeste si pe turisti, si pe localnici.
Firma SC Olanesti - Riviera SA a milionarilor de Top 300 Capital ,a sotilor Ion si Maria Tudor, a montat la intrarea in amplasamentul izvoarelor cu ape minerale grilaje metalice care nu pot fi deschise decat cu cartele magnetice ca la metrou. Taxa este de 7 lei pe zi, iar cantitatea de apa pe care o persoana o poate scoate e de un litru si jumatate.
Prin urmare, toata lumea e nemultumita, dar nimeni nu poate face nimic. Asa, incet-incet,statiunea e vizitata de tot mai putini turisti. Hotelurile sunt aproape goale, localnicii stau cu apartamentele, garsonierele, pensiunile neinchiriate. Gloria statiunii a apus datorita ingineriilor financiare din ultima perioada.
Pacat,fiindca Băile Olăneşti este staţiunea cu cele mai multe izvoare din ţară (30 la număr) şi numeroase sonde cu apă sulfuroasă pentru băi, iar izvoarele locale au efecte superioare apelor din staţiuni climaterice europene cu renume.
Apele izvoarelor din staţiune au fost medaliate cu aur la Expoziţia Internaţională de la Viena, datorită eficienţei lor în tratamentele medicale.
Cui ii pasa? Sotilor Tudor? Ei vad doar profitul fara nici un fel de efort, fara nici o investitie. Statului roman? Care stat?

8 comentarii:

  1. Neplacuta stire...Nu ma asteptam la asa ceva.Chiar am de gand sa merg in concediu in aceasta statiune....Macar o sa ma bucur de peisaje daca de ape minerale nu...O zi minunata!

    RăspundețiȘtergere
  2. Poti sa te bucuri si de ape,dar contra cost!
    Mai important este sa consulti un medic inainte de a bea ape minerale de la Olanesti.Sunt bune pentru tratarea multor boli, dar periculoase daca nu se respecta sfatul medicului balneolog.
    Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
  3. săm prost şi la categoria marketing. Nu ştim să ne vindem "marfa".

    Zi plină de frumos!

    RăspundețiȘtergere
  4. Cand credeam ca nimic nu ma mai mira, iata ca am descoperit articolul tau, Marada...
    Ma gandesc asa : ce-ar fi fost ca Dumnezeu sa ne puna peste tot grilaje : la pomii fructiferi, la lanurile cu grau, la gainile din ograda si chiar la aerul pe care-l respiram ? Si sa ne puna sa platim taxa zilnica, sa avem acces la ele doar cu cartela magnetica, sa respiram doar doi metri cubi de oxigen pe zi ? Offf...

    RăspundețiȘtergere
  5. Leo - Dumnezeu ne-a dat de toate, dar noi suntem lacomi si stricam echilibrul.

    RăspundețiȘtergere
  6. Cam asa este ...LACOMi ...si vrem sa facem bani peste noapte ....
    si de multe ori ne furam caciula singuri ...
    Foarte mare pacat ca ...sotii Tudor
    in loc sa se scumpeasca la taritze ...
    nu lasa tot omul ...mai sarac sau mai bogat sa se bucure de apele alea .
    daca tot era necesar ...sa puna o taxa ....ea sa fie ...mult mai mica 20.000 de mii de exemplu ...si cantitatea de apa sa fie ....mai mare.
    Ciausescu ...da ...l-a scapat pe Basescu ....si cu ajutorul Madalinei ...
    IAR Murphy ...e un nemernic ...in cit adevar spune ...HA HA HA !!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Pansydra - la furat propria caciula suntem experti!
    Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere

Premiu de la Elena Marin - Alexe

Premiu de la Elena Marin - Alexe
Multumesc mult!

Premiu de la Geanina

Premiu de la Geanina
Multumesc frumos! Si eu il daruiesc tuturor celor care intra pe blogul meu. La multi ani!