Translate

duminică, 19 iulie 2009

Ungurii

Acum cateva zile am fost intr-o zona "de granita", aproape de Ghimes. Romanii de aici erau renumiti prin indaratnicia cu care doreau sa-si pastreze fiinta nationala. Lucrurile mergeau pana acolo incat nu acceptau casatoriile mixte, chiar daca din acest motiv aveau loc adevarate tragedii(copiii se sinucideau, dar parintii nu acceptau o uniune intre romani si unguri). Azi lucrurile nu mai stau asa. Intr-o discutie cu un localnic mi-a fost dat sa aud ceea ce credeam altadata ca nu se poate auzi nici in vis: "Sa vina si ungurii, sa vina cine o veni, numai sa traim si noi mai bine. Daca ungurii vor fi mai corecti decat ai nostri ii suportam si pe ei."

3 comentarii:

  1. Ungurii nu-mi plac (din motive diverse şi cu rădăcini adânci în istorie), dar faptul că se schimbă mentalităţi este îmbucurător.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca romanii si-au schimbat pozitia datorita vietii de care nu sunt deloc multumiti. Nu-i vorba, ca si pana acum viata lor a fost grea, dar acum au constientizat acest fapt. Au mai "iesit", au vazut cum traiesc altii si, dezamagiti de cei ce se perinda la carma tarii, unul mai smecher decat altul, isi doresc o schimbare. In naivitatea lor, si o abdicare totala in fata celor de alt neam ar fi de acceptat.

    RăspundețiȘtergere
  3. Explicaţii există. Românii de la graniţa de vest ştiu foarte bine: alimente, case, taxe de înmatriculare... toate la preţuri accesibile. E normal să se orienteze către vest !

    RăspundețiȘtergere

Premiu de la Elena Marin - Alexe

Premiu de la Elena Marin - Alexe
Multumesc mult!

Premiu de la Geanina

Premiu de la Geanina
Multumesc frumos! Si eu il daruiesc tuturor celor care intra pe blogul meu. La multi ani!