Translate

luni, 28 februarie 2011

1 Martie

Primavara sa va umple bratele de flori si sufletele de iubire!

duminică, 27 februarie 2011

Şi-a atins scopul!

Caţi dintre noi am fi ştiut că Claudiu Bleonţ joacă în piesa "Căutându-l pe Shakespeare prin Richard al III-lea" ? Câte televiziuni s-ar fi înghesuit să promoveze spectacolul? Sunt întrebări la care răspunsurile sunt uşor de ghicit.
Într-o perioadă în care pentru a te face remarcat trebuie să dai/să iei şpagă, să te baţi, să tâlhăreşti...să şochezi prin orice mijloace, Claudiu s-a gândit să atragă cumva atenţia. Şi a reuşit! Mijlocul prin care a făcut-o e discutabil, fireşte, dar acum mulţi ştiu de existenţa piesei de teatru.
Probabil că pe lângă publicul obişnuit să meargă la teatru,care ar fi mers oricum să vadă piesa, acum în săli se vor afla şi persoane dornice de a-l vedea pe cel ce şi-a arătat "cocoşelul"(vor aştepta un bis?!).
Şi aşa, spectacolul va avea succes in ce priveşte numărul (nu neapărat calitatea)spectatorilor.

duminică, 20 februarie 2011

Copii bolnavi...parinti...

Si iarasi despre parinti...parinti care nu constientizeaza sau nu vor sa constientizeze ca fiul/fiica nu sta prea bine cu sanatatea. Mi-a fost dat sa intalnesc in ultimul timp cazuri in care copiii aveau o problema de sanatate, iar parintii au refuzat sa-i duca la medic.
Cand le-am spus ca avem un necaz: copilul apropie nepermis de mult cartea de ochi, sau nu are o pozitie corecta a corpului, sau e prea firav pentru varsta lui...parintii m-au privit cu neincredere, uneori cu ciuda. Cum sa spun eu ca e o problema cu cel mic? Copilul lor e cel mai ... ce sa aiba?
Nu obisnuiesc sa fac afirmatii gratuite si, de aceea, cand cred ca un lucru nu e in regula, insist pana ii urnesc. Din pacate, de cele mai multe ori am avut dreptate:copiii aveau probleme grave cu vederea, sau cu coloana, sau erau anemici, aveau viermisori intestinali... De curand, impinsi de la spate, niste parinti au aflat de la medici lucruri destul de urate, care nedescoperite ar fi creat neplaceri extrem de mari.
(Si, culmea, primul medic la care au apelat a spus ca totul e in regula, dar nu i-a facut nici un fel de analize.)
Acum ma intreb: tu, parinte, cand vezi copilul palid, cu greutatea la limita, cu dureri de orice fel, de ce nu-l duci la medic, de ce nu-i faci un rand de analize, de ce te minti? De ce e bun medicul superficial, care se uita doar la copil si spune ca e normal sa fie asa,ca... De ce e rau medicul care recomanda analize? E drept ca micutii se tem de ac, dar acesta nu e motiv de a evita laboratorul!
O fi vreo forma de autoprotectie? Nu vrei sa stii ca ai o problema? Vrei sa afli de ea cand nu se mai poate face nimic?
Dureros!

joi, 17 februarie 2011

Pepsi si Cola

E bine de stiut!

Un ingredient folosit in producerea racoritoarelor de tipul Coca-Cola si Pepsi prezinta risc de cancer si ar trebui interzis, sustine un influent grup de lobby de peste ocean.

Ingrijorarile se refera la un agent artificial de colorare, despre care cercetatorii spun ca ar putea cauza cancerul, relateaza Daily Mail. Mai precis, ingrijorarile se leaga de tipul de caramel folosit pentru Coca-Cola, Pepsi, dar inglobat si in alte alimente, sustine Center for Science in the Public Interest (CSPI), un grup de lobby cu sediul la Washington, DC.

Spre deosebire de caramelul pe care il putem obtine cu totii acasa, topind zaharul intr-un recipient, pe foc, cel folosit pentru aceste bauturi contine si amoniac si sulfiti, care reactioneaza cu zaharul la presiune si temperatura mare, sustine grupul de lobby.

Reactiile chimice duc la formarea a doua substante cunoscute sub numele 2-MI si 4-MI, despre care mai multe studii comandate de guvernul SUA si realizate pe cobai au aratat ca pot cauza cancerul pulmonar, al ficatului, al tiroidei si chiar leucemia. Nu exista indoieli ca aceste substante sunt cancerigene pentru animale, putand reprezenta un risc si pentru oameni, spun membrii grupului de lobby.

Prezenta acestor substante in bauturi a fost certificata de cercetatorii de la Universitatea California. Companiile vizate nu au raspuns in niciun fel acuzatiilor CSPI, mai mentioneaza cotidianul britanic.

Sursa: ziare.com

sâmbătă, 12 februarie 2011

Colonoscopia

Dupa ce am facut endoscopia, am prins curaj si m-am programat si la o colonoscopie. Ei, aici e mai neplacuta pregatirea. Trebuie sa bei 4 litri de lichid in care ai dizolvat 4 plicuri de FORTRANS intr-un timp limitat ( la mine intre 5 si 11 pentru ca am fost programata la analiza la ora 17). In acest timp trebuie sa ai o toaleta la dispozitie pentru ca prafurile isi fac treaba si iti golesc colonul! E bine ca inainte cu o zi sa cam postesti ca problemele sa nu fie prea mari.Nu ai voie sa mananci nimic nici dupa ce bei lichidul.
La ora stabilita am primit o injectie in vena cu DORMICUM SI NOSPA, apoi chiar nu-mi mai amintesc ce s-a intamplat. M-am trezit pe hol, imbracata! Cum m-am imbracat? Nu stiu!
Era baiatul meu cu mine si am mers la masina. Ce nu-mi mai amintesc: cand am platit ...a platit baiatul? Banii i-am dat, ca nu mai sunt in geanta, dar nu stiu cand si cum!!!Trebuie sa-l intreb!
Pentru mine a fost bine, dar ma gandesc serios ca un om caruia i s-a administrat un astfel de medicament poate face lucruri de care sa nu-si aminteasca. E ingrozitor!
Si legat de aceasta analiza am auzit multe variante, dar cred ca depinde mult de doctorul care o face si e bine sa o faci la particular, desi e costisitor!

miercuri, 2 februarie 2011

Endoscopie

Endoscopia este o procedura simpla si usor de suportat. Eu am facut-o ieri si marturisesc ca inainte am avut mari emotii. Am cautat pe internet si am gasit tot felul de pareri: ba ca e dureroasa, ba ca dupa ea nu mai poti vorbi sau manca o vreme, ba ca esti ametit, ba ca esti euforic...
Ei, totul s- dovedit a fi fals.
Cum a decurs: doctorul m-a intrebat daca sunt alergica la ceva, apoi mi-a pufait de cateva ori cu un spray in gura. Peste putin timp mi-a dat un dispozitiv ca o proteza pe care sa-l tin intre dinti. A introdus apoi tubul pana in stomac. Nu am simtit nimic, doar cand misca tubul am avut putina senzatie de voma. Cum nu mancasem de 8 ore, nu s-a pus nici o problema. Pana sa ma gandesc bine la ca mi se intampla s-a si terminat.
Dupa aceea nu am avut probleme. Gatul era putin amortit, dar am putut vorbi si chiar am mancat!
Azi simt o usoara jena in gat, dar pot manca si vorbi. Asa ca..asta e!

marți, 1 februarie 2011

Bartolomeu Anania

Mi s-a parut deplasat comentariul prezentatorului de la televiziunea publica legat de moartea mitropolitului Bartolomeu Anania.
Nu cred ca era momentul sa spuna ca asupra acestui om planeaza suspiciunea de colaborare cu securitate. Omul murise de cateva minute.
Oare nimic bun si sigur nu s-a gasit despre el? Era buna doar o informatie nedovedita? Nu era destul timp sa se vorbeasca si despre asta in zilele urmatoare? Pe cine mai intereseza azi cine a colaborat cu securitatea? Doar,poate, pe cativa oameni cu adevarat persecutati si pe cei care se dau mari disidenti, dar, in realitate, au fost mari profitori sau, mai rau,turnatori.
Ne place sa scoatem la suprafata tot ce-i mai urat din noi!

Sa-l ierte Dumnezeu pe fostul mitropolit, despre care am auzit ca a facut si multe, multe fapte bune(dovedite!)!

Premiu de la Elena Marin - Alexe

Premiu de la Elena Marin - Alexe
Multumesc mult!

Premiu de la Geanina

Premiu de la Geanina
Multumesc frumos! Si eu il daruiesc tuturor celor care intra pe blogul meu. La multi ani!