Translate

luni, 29 noiembrie 2010

La multi ani...

...si multa sanatate tuturor celor care poarta numele Sfantului Andrei!

Un gand bun pentru tine,Andreutza! Sfantul Andrei sa-ti fie vesnic ocrotitor si calauza pe drumul vietii!

joi, 25 noiembrie 2010

E vorba de colega noastra

Preiau o parte a unui un mesaj de pe mail.
Domnisoara bolnava e colega noastra. Noi am facut tot ce ne e in putinta. Mai avem nevoie de ajutor! Daca cineva mai poate sa o faca, e rugat sa nu intarzie. Fiecare clipa inseamna o sansa pentru viata pentru domnisoara mult prea tanara!



Am 29 de ani şi sunt profesoară în Râmnicu Vâlcea.În urmă cu 3 luni si după 3 ani de dureri si chin am fost diagnosticată cu o tumora pe creier (neurinom de acustic).

În data de 29 septembrie 2010 am suferit o intervenţie chirurgicală in Bucuresti, iar operaţia nu a reusit.

Ultima speranţă este o nouă intervenţie chirurgicală la Internaţional Neuroscience Institute din Hanovra-Germania, singura clinică care imi ofera cât mai multe şanse de reuşită.

Costurile necesare operaţiei se ridică la 50 000 Euro, suma pe care nu o deţin şi nu o pot strange intr-un timp atat de scurt.

De aceea apelez cu incredere la dumneavoastră, oameni cu suflet şi credinţă în Dumnezeu, să depuneţi orice sumă in conturile deschise la Banca Transilvania, pe numele Anghel Maria.

Cont in LEI: RO59BTRL0390120124005XX

Cont in EURO: RO08BTRL0390420124005XX

Pentru detalii: Telefon 0743823311

Vă mulţumesc măcar dacă aţi avut răbdare sa citiţi textul !

duminică, 21 noiembrie 2010

Inima perfecta

Am preluat postarea de la Pansydra. Este emotionanta!

Intr-o zi, un tânăr s-a oprit în centrul unui mare oraş şi a început să le spună trecătorilor că are cea mai frumoasă inimă din împrejurimi. Nu după multă vreme, în jurul lui s-a strâns o mare mulţime de oameni şi toţi îi admirau inima, care era într-adevăr perfectă. Nu vedeai pe inima lui nici un semn, nici o fisură. Da, toţi au căzut de acord, că era cea mai frumoasă inimă pe care au văzut-o vreodata.

Tânărul era foarte mândru de inima lui şi nu contenea să se laude singur cu ea. Când, deodată, de mulţime s-a apropiat un bătrânel. Cu glas liniştit, el a rostit ca pentru sine:
- Şi totuşi, perfecţiunea inimii lui nu se compară cu frumuseţea inimii mele. Oamenii din mulţimea strânsă în jurul tânărului au început să-şi întoarcă privirile spre inima bătrânelului. Până şi tânărul a fost curios să vadă inima ce îndrăznea să se compare cu inima lui.
Era o inimă puternică, ale cărei bătăi ritmate se auzeau până departe. Dar era plină de cicatrice, locuri unde bucăţi din ea fuseseră înlocuite cu altele care nu se potriveau chiar întru totul, liniile de unire dintre bucăţile străine şi inima bătrânului fiind sinuoase, chiar colţuroase pe alocuri. Ba, mai mult, din, loc în loc, lipseau bucăţi întregi din inima concurentă, răni larg deschise, încă sângerânde.

“Cum poate spune că are o inima mai frumoasă”, îşi şopteau uimiţi oamenii. Tânărul, după ce examinase atent inima bătrânelului, şi-a ridicat privirea şi i-a spus râzând:
- Cred că glumeşti, moşnege. Priveşte la inima mea – este perfectă! Pe când a ta este toată o rană, numai lacrimi şi durere.
- Da, a spus blând bătrânelul. Inima ta arată perfect, dar nu mi-aş schimba niciodată inima cu inima ta. Vezi tu, fiecare cicatrice de pe inima mea reprezintă o persoană căreia i-am dăruit dragostea mea – rup o bucată din inima mea şi i-o dau omului de lângă mine, care adesea îmi dă în schimb, o bucată din inima lui, ce se potriveşte în locul rămas gol în inima mea. Dar pentru că bucăţile nu sunt măsurate la milimetru, rămân margini colţuroase, pe care eu le preţuiesc nespus de mult, deoarece îmi amintesc de dragostea pe care am împărtăşit-o cu cel de lângă mine.

Uneori am dăruit bucăţi din inima mea unor oameni care nu mi-au dat nimic în schimb, nici măcar o bucăţică din inima lor. Acestea sunt rănile deschise din inima mea, găurile negre,a-i iubi pe cei din jurul tău implică întotdeauna un oarecare risc. Şi deşi aceste răni sângerează încă şi mă dor, ele îmi amintesc de dragostea pe care o am până şi pentru aceşti oameni; şi, cine ştie, s-ar putea ca într-o zi să se-ntoarcă la mine şi să-mi umple locurile goale cu bucăţi din inimile lor.
Înţelegi, acum, dragul meu, care este adevărata frumuseţe a inimii? – a încheiat cu glas domol şi zâmbet cald bătrânelul.
Tânărul a rămas tăcut deoparte, cu obrazul scăldat în lacrimi. S-a apropiat apoi timid de bătrânel, a rupt o bucată din inima lui perfectă şi i-a întins-o cu mâini tremurânde. Bătrânul i-a primit bucata pe care a pus-o în inima lui. A rupt, apoi, o bucată din inima brăzdată de cicatrice şi a [completat] inima tânărului. Se potrivea, dar nu perfect, pentru că marginile erau cam colţuroase.

Tânărul şi-a privit inima, care nu mai era perfectă, dar care acum era mai frumoasă ca niciodată, fiindcă în inima candva perfectă pulsa de-acum dragoste din inima bătrânelului. Cei doi s-au îmbrăţişat, şi-au zâmbit şi au pornit împreună la drum.
Cât de trist trebuie să fie să mergi pe calea vieţii cu o inimă întreagă în piept. O inimă perfectă, dar lipsită de frumuseţe…
Inima ta cum este???????? o poţi împărţi cu alţii?

miercuri, 17 noiembrie 2010

Banii...

Am primit pe mail. Nu stiu ale cui sunt gandurile, dar au o mare doza de adevar.


Cu bani poti cumpara o locuinta
Dar nu poti cumpara "un camin".

Cu bani poti cumpara un ceas
Dar nu poti cumpara "timp".

Cu bani poti cumpara un pat
Dar nu poti cumpara "odihna".

Cu bani poti cumpara o pozitie
Dar nu poti cumpara "respect".

Cu bani poti cumpara o carte
Dar nu poti cumpara "cultura".

Cu bani poti cumpara sange
Dar nu poti cumpara "viata"

Cu bani poti cumpara sex
Dar nu poti cumpara "iubirea".

vineri, 12 noiembrie 2010

Politia la datorie!

Am rasfoit presa locala si iata ce am gasit:

"Caz unic şi de tot hazul întâmplat la Poliţia Judeţeană: un vâlcean a reclamat în anul 2005 furtul unei biciclete, iar acum, după cinci ani de „cercetări”, acesta a fost informat că... nu a fost găsită bicicleta furată în 2005. La final ne mai liniştim când aflăm că Poliţia i-a promis păgubitului că... se vor continua demersurile pentru aflarea faptaşului şi returnarea bicicletei."

Sursa: Ziarul de Valcea

marți, 9 noiembrie 2010

Doneaza sanga pentru un copil

Am preluat mesajul de la www.zoltybogata.wordpress.com"

Adina Buhoci, o mamă de 32 de ani cu pruncă de 1 an şi 3 luni, are “puţină” leucemie, şi are nevoie de sânge. Pentru că la noi în patrie sistemul medical e cu 25% mai la pământ decât era, nu i se fac transfuzii decât dacă altcineva donează în numele ei. Aşa că, pe lângă demersul mediatic , prietenii şi familia vă roagă cât se poate de fierbinte să mergeți la Centrul de Transfuzii din Cluj, de pe strada Nicolae Balcescu nr. 18 (sau la alte centre de sânge din patrie), pentru a o ajuta pe Adina. Grupa sangvina nu contează, trebuie doar să precizați faptul că donaţi pentru Adina Buhoci. În schimb veți primi o hârtie cu numele ei – care va trebui să ajungă în cutia poștală de la SC Business Logic Systems, pe strada Pitești numărul 16, Cluj-Napoca (pentru clujeni – la vreo 300 de metri de Centrul de Transfuzii). Adina are nevoie de sânge până când familia ei va reuși să strângă destui bani pentru a o transfera în Germania pentru a face o operație.

duminică, 7 noiembrie 2010

Indecenta

Chiar in timpul ceremoniei de inmormantare a lui Adrian Paunescu televiziunea nationala s -a gasit sa-l invite pe Andrei Cornea (eseist, se zice, dar inca nu prea stiu ce a scris...)sa vorbeasca despre Paunescu.
Eseistul a inceput prin a zice ca Adrian a fost un turnator,ca nu merita depus la Ateneu. Atat am putut asculta si am schimbat canalul!
Indiferent de sentimente si comenzi, televiziunea publica a comis o mare gafa cu aceasta discutie in momentul respectiv. Au dovedit inca odata ca nu sunt profesionisti.
Si cand te gandesti ca suntem oblligati sa le platim abonamentul...

vineri, 5 noiembrie 2010

Paunescu si ...parintii!

Am avut privilegiul ca in tinerete sa particip la Miercurea Ciuc la un cenaclu organizat de Adrian Paunescu. Era un om extrem de sensibil si "elegant"!


Azi si-a intalnit parintii pe care ani de-a randul i-a cautat cu un telefon, dar...a constatat ca sub pamant nu exista telefon cu semnal spre exterior. Spunea in una din poezii ca va veni vremea cand ii va cauta pe un numar de interior. Vremea a venit, din pacate, prea devreme!
Sa-l odihneasca Domnul!

joi, 4 noiembrie 2010

Parinti si...copii!

Am urmat sfatul unei bune prietene si iata ce am gasit.
Atentie, parinti!
Ei sunt urmasii vostri si va veti "bucura" de roadele educatiei pe care le-o dati!

Premiu de la Elena Marin - Alexe

Premiu de la Elena Marin - Alexe
Multumesc mult!

Premiu de la Geanina

Premiu de la Geanina
Multumesc frumos! Si eu il daruiesc tuturor celor care intra pe blogul meu. La multi ani!