Translate

luni, 27 iulie 2009

Soarecele si pisica

Daca viata n-ar fi asa de grea intamplarea ne-ar face sa radem. Asa, abia daca ne permitem sa zambim.
Domnul presedinte Traian Basescu a fost sambata intr-o vizita in judetul Valcea. Intai a vizitat Oltchimul care a primit o gura de oxigen pentru a mai putea functiona macar de alegeri. Afland ca membrii PSD au de gand sa-i faca o primire nu tocmai pe placul domniei sale, a anuntat ca va pleca si nu va mai reveni la Valcea pentru zilele Ramnicului la care fusese invitat de primarul Mircea Gutau. Spre seara insa, surpriza! A venit sa faca obisnuita baie de multime in parcul orasului. Cei de la PSD au pierdut ocazia de "a-l intampina".Ce-au ajuns politicienii nostri! Asistam la scene la care Caragiale nici nu visa.
Pe de alta parte, populatia Ramnicului ,exceptand membrii fideli ai PDL, nu s-a inghesut sa-l salute. Am vazut ca cea mai mare parte a oamenilor l-a privit cu detasare, cu indiferenta. Asa ar trebui sa facem cu toti politicienii, indiferent partidul din care fac parte. Poate ar vedea ca ne-am saturat de ei si de minciunile pe care ni le spun in preajma alegerilor.

joi, 23 iulie 2009

Schimbare de mentalitate

Se poate spune ca romanii din zona de "granita" si-au schimbat mentalitatea: ii accepta pe unguri. Din pacate schimbarea vine numai din partea lor, de cealalta parte lucrurile nu stau deloc asa. Ungurii, daca pana acum ii urau pe romani, acum ii dispretuiesc si asta mi se pare mai grav. Romanii vad acest lucru, dar nu fac nimic pentru a schimba situatia. Omul de rand "e ajutat" din plin de media. Sunt mediatizate numai scandaluri si fapte rusinoase in care sunt implicati romanii.
O emisiune de o jumatate de ora cu olimpicii la matematica, la fizica... nu am vazut. Cica acestia nu sunt reprezentativi! Sunt exceptiile de la regula "scoala scoate tampiti." Cum sa nu te dispretuiasca ceilalti cand tu singur te dispretuiesti?

duminică, 19 iulie 2009

Ungurii

Acum cateva zile am fost intr-o zona "de granita", aproape de Ghimes. Romanii de aici erau renumiti prin indaratnicia cu care doreau sa-si pastreze fiinta nationala. Lucrurile mergeau pana acolo incat nu acceptau casatoriile mixte, chiar daca din acest motiv aveau loc adevarate tragedii(copiii se sinucideau, dar parintii nu acceptau o uniune intre romani si unguri). Azi lucrurile nu mai stau asa. Intr-o discutie cu un localnic mi-a fost dat sa aud ceea ce credeam altadata ca nu se poate auzi nici in vis: "Sa vina si ungurii, sa vina cine o veni, numai sa traim si noi mai bine. Daca ungurii vor fi mai corecti decat ai nostri ii suportam si pe ei."

joi, 16 iulie 2009

Viata...

Fericirea tine clipe! Viata ne aduce mai multe surprize neplacute. Cand ma simteam mai bine, am aflat ca mama este bolnava si vrea sa ma vada. Asa ca, am lasat totul balta (aveam zugravi in casa) si "am dat o fuga" pana la ea. Au fost doar...cateva sute de kilometri.As fi vrut sa zbor, dar imi lipseau aripile. Cand am plecat departe de casa eram tanara si nu ma gandeam ca vor veni momente in care voi regreta. O priveam pe mama plangand si ma tot intrebam de ce o face. Cu timpul am inteles ce o macina, mai ales ca am devenit si eu mama si baiatul meu s-a casatorit si am ramas doar eu cu sotul.Acum mi-am gasit mama mai batrana si bolnava. Ii curgeau lacrimile cand am intrat in casa si ii curgeau lacrimile cand am plecat. Nu stiu de ce, dar cred ca am vazut-o pentru ultima oara in viata. Ma doare sufletul. Nici sa plang nu pot! Simt singuratatea mai mult decat oricand.

vineri, 3 iulie 2009

Sunt fericita

S-au dat rezultatele finale la concursul "Evaluare in educatie" la limba romana. O fetita din clasa mea a obtinut locul al doilea,iar alta locul al noualea. La concurenta care a fost nu ma asteptam la mare lucru. Credeam ca si aici se vor face tot felul de smecherii( mai ales ca era vorba de premii in obiecte si bani), dar m-am inselat. Cei de la Bucuresti au fost corecti si au apreciat cunostintele si talentul.Ma bucur enorm pentru fetele mele!

Premiu de la Elena Marin - Alexe

Premiu de la Elena Marin - Alexe
Multumesc mult!

Premiu de la Geanina

Premiu de la Geanina
Multumesc frumos! Si eu il daruiesc tuturor celor care intra pe blogul meu. La multi ani!